Home

We namen onze pasgeboren dochter mee naar de Waal. Op een prachtige dinsdagochtend, onder een wijdse, grijze lucht, zetten we haar op het strand bij de rivier en zeiden: ‘Kijk, Waal. Daar is ze dan.’

Ze zal hier opgroeien, aan de rivier. Niet in Groningen, zoals haar moeder ooit zou hebben gezworen, maar hier, met haar voeten in de rivierklei. Onder het roepen van de ganzen en het ruisen van de wilgen. In die polder onder de rook van Nijmegen. Dit wordt haar thuis, net als voor haar broer, die we hier drie jaar geleden ook voorstelden aan de rivier, precies rond deze tijd en precies op deze plek. Voor deze kinderen zal dit ooit gaan voelen als de plek waar ‘het magnetisch veld van de aarde precies goed is’, zoals Man zegt over de stad waar hij vandaan komt, ‘zonder dat je precies kunt zeggen waarom’.

De Waal boft maar.

Waal rivier  Dymph van der Gun
Waal Wilg Rivier Dymph van der Gun
Egelholletje zand  Dymph van der Gun
veer Dymph van der Gun
paddenstoel Dymph van der Gun
Waal Rivier Dymph van der Gun
Waal rivier Dymph van der Gun

Advertenties

6 thoughts on “Kijk, Waal.

  1. …. de plek waar ‘het magnetisch veld van de aarde precies goed is’……. dat is het, wat ik zelf soms denk en voel – mooi gezegd, en prachtige stille fotoserie.

    • Ja, zo stil, dat komt door die grijze luchten, en die windstilte. Alles is gedempt op dat soort dagen. Ik hou daar erg van. Fijn dat het is ook is doorgekomen in mijn foto’s.

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s