Home

Er vielen hier in de weken rond kerst en oudejaarsavond planken uit de lucht: massief eiken planken waar je de bomen nog aan kon ruiken. Ze vielen naast elkaar op de vloer van ons nieuwe huis en vormden als vanzelf een prachtig geheel, robuust en glad en zo ruim aan het oog. Emmers vol latex openden hun deksels en verspreidden hun wit over de muren van het huis om de oude bewoners eruit te wassen en om ons een schoon canvas te geven voor een nieuw leven op deze plek. Onze spullen vlogen in stapels stevige dozen en er rolde een grote verhuiswagen voor waar alles in sprong, inclusief de kerstboom in zijn pot. 700 meter verderop, helemaal aan de rand van ons dorp, waar je over de akkers naar de dijk en de zonsondergang kunt kijken, zoefde alles er weer uit en landde zachtjes in de nieuwe kamers.

Zo is het precies gegaan de afgelopen twee weken, alleen ging het niet zo vanzelf. Het enige wat wel vanzelf ging, was vroeg naar bed gaan. Oud en nieuw hebben we gevierd door de wekker op 5 uur te zetten voor Mans vroege dienst en om 22.30 het licht uit te knippen en het dekbed over onze oortjes te trekken.

Koninklijke onderscheidingen zijn besteld voor de hulptroepen van de afgelopen weken: mijn vader en zijn vrouw, mijn moeder en haar man, mijn broer, mijn schoonouders. De lintjes zijn onderweg, jongens!

Nu zitten Man en ik tussen de dozen en de talloze spullen waarvan wij weten dat we ze ergens moeten bezitten – maar waar? – en staren naar de horizon. Dat doet de verte met je, zo aan je raam. Je oog trekt als vanzelf naar de einder en de hoge luchten. We staren gelukzalig naar buiten en roeren in onze thee. De laatste gesprekken zijn allang gevoerd. Af en toe loopt er per ongeluk wat kwijl uit onze mondhoek.

verhuizing Dymph

Advertenties

12 thoughts on “Oud en vooral veel nieuw

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s