Home

De box is allang naar de garage verhuisd. Zoon heeft er nooit veel in gelegen, maar de laatste maanden dat hij hier stond was het vooral een plek geworden waar ik spullen in gooide die eigenlijk opgeruimd moesten worden. Niet bevorderlijk voor de… Voor niets, eigenlijk. En de ruimte die vrijkwam – onder de vogels van karton– kon nu mooi gevuld worden met al het speelgoed dat allang niet meer op de onderste plank van onze boekenkast paste. Tijd voor een speelgoedhoek!

Ik word er zo blij van mensen, van dit plekje. Je moet hem er zien zitten, ’s middags. Met zijn ene hand in een bakje rozijnen en stukjes fruit terwijl hij met de andere hand een boekje uit de kast trekt. En zelf gaat zitten lezen. Mompje van anderhalf. Verrukkelijk kind. Deze hoek is verder vooral de plek waar wij ’s avonds al het speelgoed weer naartoe brengen dat hij er gedurende de hele dag zorgvuldig vandaan sleept. Spelen doe je overal. Spel is grenzeloos.

100

En heeft u de oranje brigade al gespot bij de knuffels in de speelhoek? Rechtstreeks overgekomen uit de jaren ’70. Het is dat ik alle knuffels gewassen heb, anders zat het kwijl van mijn eigen kindertijd nog in de konijnenvacht geplakt. Lang leve moeders die dingen voor je bewaren.

99

Advertenties

6 thoughts on “Spelen

 1. wat een heerlijk hoekje heb je gemaakt voor Zoon. Ik was ook zo blij toen de box weg was. ’t Geeft op eens zoveel meer ruimte, zelfs al wordt die ruimte meteen weer ingericht met speel spul.
  Ook erg leuk zeg dat je je eigen knuffels van vroeger er weer bij hebt staan nu. Zijn ze net zo favoriet voor Zoon als dat ze vroeger voor jou waren?
  een heel fijn (paas)weekend alvast.
  Liefs, Pauline

  • Nee, Zoon heeft vooral oog voor zijn twee Teletubbies. Van stof zo plastiek dat het bijna pijn doet. En daar ga je dan met je antroposofische wollen pop en knuffels uit de oude doos…

 2. ahjaa, heerlijk plekkie. bij ons slibt het alweer dicht. en wat we ook bedenken… de enige oplossing is gewoon regelmatig weggooien of weggeven. en vooral niet teveel speelgoed bedénken. want dat doen ze zelf wel, speelgoed bedenken. en uiteindelijk wordt hier meer ge-teken-knutseld dan geplaymobild. zucht. als íets je huis vol doet slibben.. is het een moeder die niet zo goed tekeningen kan weggooien;-) (voornemen dat is gekomen met de nieuwe camera: tekeningen fotograferen en weer wegmikken. het gaat om het máken. en juweeltjes mogen blijven. hop!)

  • Speelgoed bedenken? Man, Zoon speelt al twee weken bijna nonstop met een mandje vol denneappels dat we uit het bos hebben meegenomen. Met als long-time tweede favoriet de lege flessen en het oud papier op de keukenvloer. Ideaal!

 3. Wat een prachtig hoekje heb je toch gemaakt. Ik zie me daar met kleinzoon al zitten en boekjes kijken. En…wie wat bewaart heeft wat! Je gooit toch geen dierbare knuffels weg!

  • Kleinzoon roept nu steeds ‘oma’ als we langs de zandbak komen. Dat heeft de vorige keer wel indruk gemaakt. Ik zou me dus maar niet al te zeer verheugen op boekjes lezen in de speelhoek. Emmer en schep staan naast de deur, oma!

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s